* Заказана седница Скупштине општине Сремски Карловци за 21. јун у 10 сати. Нови одборник Дејан Станковић (Покрет социјалиста). * Једна од највећих песничких манифестација на овим просторима,  „Сремскокарловачки песнички бродови“ биће одржана на Видиковцу 21. јула у 19 часова. Председник жирија Зоран Дашић Даша, вођа групе „Легенде“. * Кинолошко друштво „Дунав“ организује 27. Националну изложбу паса свих раса на Стражилову 7. јула. . * Факултет за менаџмент у Сремским Карловцима објавио конкурс за упис студената на основне академске и мастер студије. * Обустављен саобраћај од насељеног места Сремски Карловци до Банстола, рачунајући и раскрсницу Чортановци. * Максимална дозвољена брзина на ауто-путевима у Србији 130 km/h. * Од 1. јула родитељи ће за треће дете добијати 12.000 динара месечно наредних 10 година, а за четврто 18.000 динара. Право на добијање средстава имају родитељи који су добили треће или четврто дете од почетка године. *

БЕОГРАД НА КРИЛИМА ВИТЕЗА

Минули викенд у српској престоници био је у знаку песника-витезова. Престижни Београдски фестивал писаца за децу „Витезово пролеће“ отворен је 19. маја у Удружењу књижевника Србије, када је промовисана заједничка књига „Волим те“, да би наредног дана у великој сали Сава центра, одржан наш највећи фестивал песника за децу, шеснаесто „Витезово пролеће“.

Међу учесницима овогодишње дечије песничке смотре били су, између осталих, Матија Бећковић, Радомир Андрић, Бора Ђорђевић, Раде Ђерговић, Перо Солар, Љубомир Ћорилић и Недељко Попадић.

У разноврсном и квалитетном културно-уметничком програму, уживало је више од 4.000 посетилца.

На овом значајном песничком фестивалу писаца за децу већ пету годину учествују сремскокарловачке песникиње Милица Плавшић и Весна Фекете, чије су песме увршћене у заједничку збирку.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?