* Покрајинска влада издвојила средства за израду пројектне документације за реконструкцију пута и санацију клизишта на деоници од Сремских Карловаца до Петроварадина. * Сремски Карловци остали без „Бранковог кола“. Седиште удружења у Новом Саду. * Почела примена Закона о заштити корисника финансијских услуга код уговарања на даљину, односно преко интернета: грађани заштићени од реклама и плаћања услуга које нису тражили. * Од 22. октобра почиње примена инстант-плаћања. Трансакције ће моћи да се обављају преко паметних мобилних телефона, рачунара, лаптопова или таблета. * Од почетка августа Карловачки лист део текстова објављује и на Ромском језику. *

БЕОГРАД НА КРИЛИМА ВИТЕЗА

Минули викенд у српској престоници био је у знаку песника-витезова. Престижни Београдски фестивал писаца за децу „Витезово пролеће“ отворен је 19. маја у Удружењу књижевника Србије, када је промовисана заједничка књига „Волим те“, да би наредног дана у великој сали Сава центра, одржан наш највећи фестивал песника за децу, шеснаесто „Витезово пролеће“.

Међу учесницима овогодишње дечије песничке смотре били су, између осталих, Матија Бећковић, Радомир Андрић, Бора Ђорђевић, Раде Ђерговић, Перо Солар, Љубомир Ћорилић и Недељко Попадић.

У разноврсном и квалитетном културно-уметничком програму, уживало је више од 4.000 посетилца.

На овом значајном песничком фестивалу писаца за децу већ пету годину учествују сремскокарловачке песникиње Милица Плавшић и Весна Фекете, чије су песме увршћене у заједничку збирку.

Аутор К.Л.

Login

Lost your password?